Vragen

IS DIT EEN ESCAPE ROOM?

Nee, de Haarlem Heist is een Escape Game. Spelers worden niet opgesloten in een ruimte. Het spel speelt zich wel af in een ruimte: die van het Archeologisch Museum Haarlem. Tijdens het spel komen er elementen van escape rooms (puzzels) aan bod. Belangrijk element is ook een sociaal rollenspel, waarbij je in groepen met elkaar acteert.

IS ER EEN MINIMUM LEEFTIJD?

Het spel is geschikt voor spelers vanaf 14 jaar.

KRIJG IK KORTING MET EEN MUSEUMKAART?

Nee er is geen korting mogelijk. Het Archeologisch Museum Haarlem is gratis toegankelijk. De prijs van de Haarlem Heist is volledig voor de ervaring die zich afspeelt in het museum.

MET HOEVEEL MENSEN KUNNEN WE HET BESTE DEELNEMEN?

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 24 spelers meedoen aan de Haarlem Heist. Ben je met een kleiner gezelschap: geef dit aan bij de boeking. Het is mogelijk om meerdere kleinere groepen bij elkaar te brengen om het spel gezamenlijk te spelen (alle spelers betalen dan individueel).

MAG IK MIJN TELEFOON MEENEMEN?

Ja, hij mag alleen niet gebruikt worden tijdens het spel. Er is een garderobe aanwezig waar jas en tas kunnen worden opgeborgen. Het is uiteraard ook niet mogelijk om foto’s van het spel te maken. Van het museum en de collectie mogen wel foto’s gemaakt worden (achteraf).

KAN IK MIJN RESERVERING ANNULEREN?

Reserveringen kunnen tot 72 uur voor aanvang kosteloos geannuleerd worden. Daarna brengen wij 60% van de kosten in rekening.

KAN IK TER PLEKKE BETALEN?
Jazeker, het is mogelijk om op locatie met pin te betalen
IS HET MUSEUM TOEGANKELIJK VOOR ROLSTOELEN?

De entree van het museum (gelegen in de kelders van de Vleeshal) is via een korte, steile trap. Er is geen andere entree. Daarna is het museum gelijkvloers. Het is aan de deelnemers zelf om in te schatten of de entree haalbaar is.

KAN IK MET MIJN BEDRIJF EEN UITJE BOEKEN?

Dit is zeker mogelijk. Wij ontvangen graag groepen en deze Escape Game is bij uitstek geschikt als groeps- of bedrijfsuitje omdat dit met een grote groep tegelijk gespeeld kan worden.

IK HEB GEEN BEVESTIGING ONTVANGEN?

Na boeking zou u een e-mail van ons moeten ontvangen ter bevestiging. Is deze niet aangekomen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HOE LANG DUURT HET SPEL?
Het spel duurt inclusief introductie 90 minuten.
IS ER CATERING OP LOCATIE?

Nee het museum heeft geen museum café. Er is wel koffie/thee en water verkrijgbaar. Het museum is echter zeer centraal gelegen en op loopafstand zijn voldoende gezellige cafés en restaurantjes te vinden. 

ALGEMENE VOORWAARDEN

RESERVEREN

 • Reserveren is verplicht. Door te reserveren ga je akkoord met deze algemene voorwaarden.
 • Reserveren kan enkel via de website www.haarlemheist.nl. Hiervoor moet je minimaal een naam, e-mailadres en telefoonnummer invullen. Betaling kan via overboeking of op locatie.
 • Een reservering wordt gedaan voor het aantal personen dat gaat deelnemen. Geef mutaties hierin tijdig door, deze worden op locatie financieel verrekend.
 • Na het invullen van het boekingsformulier nemen wij contact met u op. Het is mogelijk dat deze mail in je SPAM terecht komt. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen, dan is de reservering niet doorgekomen. Neem dan contact met ons op.

HET SPEL

 • Minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar. Kinderen onder de 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.
 • 8-24 personen per spel.
 • De speelduur is ca. 75-90 minuten, en kan niet worden verlengd. 
 • Je dient minimaal tien minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig te zijn, ben je te laat dan gaat dit van de speeltijd af.
 • Instructies en aanwijzingen van het personeel dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven behoudt het personeel het recht u te verwijderen uit het gebouw.
 • Het is niet toegestaan om brute kracht te gebruiken of dingen te forceren tijdens het spel.
 • Mensen die onder invloed zijn van drank en/of drugs wordt toegang tot het spel ontzegd. Als je onder invloed van alcohol of drugs op komt dagen, moeten we je helaas weigeren en vind er ook geen restitutie plaats.
 • Wanneer bij aanvang van het spel een medewerker twijfelt aan de gesteldheid van een deelnemer, heeft de medewerker het recht deze deelnemer te weigeren zonder restitutie.

RISICO & VERANTWOORDELIJKHEID

 • Deelname aan het spel is geheel op eigen risico van alle deelnemers. In principe is deelname ongevaarlijk en de ervaring kan door iedereen gespeeld worden.
 • Eventueel lichamelijk letsel opgelopen tijdens een bezoek aan het spel kan niet worden verhaald op het bedrijf.
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor persoonlijke eigendommen en of schade die hier aan toegebracht wordt.
 • Bij diefstal wordt de politie ingeschakeld.
 • Novitas Heritage behoudt zich het recht om eventuele schade aan haar eigendommen te verhalen op de veroorzaker daarvan.

ANNULEREN

 • Annuleren is kosteloos tot 3 dagen voor de afspraak.
 • Bij een annulering binnen 72 uur wordt 60% van het bedrag in rekening gebracht.
 • Bij niet op komen dagen wordt de volledige prijs in rekening gebracht.
 • Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je de boeking wilt annuleren. De annulering is voltooid na bevestiging.
 • Wij storten reeds betaalde reserveringen binnen 14 dagen terug.
 • Indien wij door overmacht zelf een reservering moeten annuleren, wordt de betaling uiteraard teruggestort.

GEHEIMHOUDING

 • Het plezier van het spel blijft behouden wanneer louter over de ervaring, maar niet over de geheimen verteld wordt. Praat daarom niet over de aanwijzingen, puzzels en verhaallijnen met personen die de kamer nog niet hebben gespeeld! Gun nieuwe spelers ook een unieke ervaring.
PRIVACYBELEID

Met de invoer van de Algemene Verordening Gegevensbescherming zijn de regels omtrent het verwerken en bewaren van persoonsgegevens aangescherpt. Vanuit de Haarlem Heist verzamelen wij ook een aantal persoonsgegevens, waaronder naam, mailadres en telefoonnummer. Deze worden verzameld middels het boekingsformulier, en af en toe via de mail. Deze gegevens komen op de factuur te staan, en worden in het afsprakensysteem beschikbaar gesteld aan de medewerkers, zodat er in geval van problemen contact kan worden gezocht.

Ons beleid omtrent het verwerken en bewaren van deze gegevens op hoofdlijnen:

 • Klanten geven bij het boeken van het spel hun gegevens door middels een inschrijfformulier. Deze data wordt verwerkt door onze medewerkers via de mail.
 • Gegevens verkregen via boekingen of via direct mailcontact, worden voor zeven jaar bewaard op basis van de wettelijke Administratieplicht. Hierna worden zij verwijderd.
 • Gegevens worden bewaard in een versleutelde omgeving. De (on)geautoriseerde toegang wordt gewaarborgd.
 • Gegevens worden slechts voor een tweetal doeleinden verwerkt:
  o Het genereren van een factuur;
  o Het contacteren van de groep (afspraakbevestiging, afspraak herinnering en een nazorgmailtje), eventueel telefonisch in geval van problemen of niet op komen dagen.
 • Mails worden na zeven jaar bewaard, zodra zeker is dat zij niet benodigd meer zijn voor de administratieplicht.

Hieronder vallen ook foto’s, dus ook de groepsfoto’s die gemaakt worden in een Escape Room. Aangezien iedereen op een foto toestemming moet geven voor het delen, bewaren of gebruiken van deze foto toestemming moet geven, is er gekozen om te werken met een inschrijflijst. Op deze lijst tekenen mensen die op de foto willen, waarbij zij toestemming verlenen voor het gebruik op sociale media. Deze lijsten worden een jaar bewaard. Mensen die geen toestemming verlenen, komen niet op de foto. Als niemand toestemming verleend, wordt er geen foto gemaakt.

Procedure op hoofdlijnen:

 • Medewerkers vragen na afloop van de ervaring of mensen op de foto willen en of deze op Facebook gedeeld mag worden. Hiervoor tekenen alle spelers met naam en handtekening op de aftekenlijst.
 • Als iemand niet tekent, worden ze NIET op de foto gezet. Als niemand tekent, komt er geen foto.
 • De foto’s worden maximaal zeven dagen bewaard op de telefoon of harde schijf van de medewerkers, waarna zij worden verwijderd. Dit voor eventuele vragen vanuit de groep en de nazorg van het bezoek.

Haarlem Heist
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 00 31 6 39 76 43 54
Exploitatie door Novitas Heritage
KVK: 65527801 • BTW: NL856148362B01